2012. április 8., vasárnap

Silvestrovsky Beh - avagy krokodilkonny-dopping

Megtarthatja ezust ermet a krokodilkonny-botrany hose

Dulnak az indulatok a 2011.december 31-i dopping-botrany korul: megtarthatja 180 meteren elert ezust ermet a kepen lathato sportolo, T. Lelle 5 eves magyar-nemet allampolgar, a chrlicei ovoda igazolt rovidtavfutoja. Addigi kizarolag siros versenyelmenyek utan menedzsere 2011.december 31-en ismet futoversenyen valo reszvetelre kenyszeritette a kislanyt, aki tobbek altal vitatott korulmenyek kozott egyeni csucsot dontve 1'02"01"'-gyel a 2005 utan szuletett leanyok kategoriaban masodik helyet ert el. 


    Nevezett Lelle T. notorikus izgulo, eddigi versenyei mindegyiken mar a rajt elott, de legkesobb nehany meter utan sirva fakadt, amit edesanyja es menedzsere (B. Helga 27 eves brno-i lakos) a kompetetitiv helyzetbol adodo stressznek, illetve a rajt utan valo lehagyatasnak tudott be. B. Helga elmondta, kliense lelkierejet es kitartasat fejlesztendo, a korabbi elmenyek ellenere benevezte lanyat a varos masik vegeben rendezett, szuper-titkos, abszolut nem reklamozott es emiatt versenyzok altal kis szamban frekventalt versenyre. Elutasitotta a vadat, miszerint arra szamitott volna, hogy Lelle az alacsony versenyzoszamok miatt akkor is dobogora jut, ha utolsokent er be. B. Helgat allitasa szerint meglepeteskent erte a teny, hogy gyermeke korcsoportjaban csak 5 leanygyermek indult, es a kislany altal elert 2. hely ertekebol az edesanya szemeben fenti teny nem von le semmit.


    Szemtanuk beszamoloja szerint T. Lelle a rajt elott sajat krokodilkonnyeit itta, majd a rajt utan tovabbi elhullatott konnyekkel probalta a mogotte futok szamara sikossa tenni a rekortant. Mas szemtanuk latni veltek, ahogy B. Helga a futo hatara tette a kezet es ily modon "tolta" a gyermeket, aki, miutan a nagyobb gyerekek mogott leszakadt, elvesztette lelkierejet es feladni keszult a versenyt.


    A konkurens edzok altal fentiekre valo tekintettel benyujtott ovast az atletikai szovetseg kivizsgalta, es egyontetuen elutasitotta. A bizottsag elnoke elmondta, a krokodilkonnyek a jelenlegi szabalyzat szerint nem minosulnek dopping-szernek, a rekortan sikossagat pedig az ejjel esett eso is okozhatta.


   A kozvelemeny furcsanak tartja, hogy T. Lelle rogton a beerkezes utan abbahagyta a sirast, es igen jo kedvre derult. Taktikat kialt tobb mas egyesulet, am bizonyitani nem tudjak: a gyermek elete elso valodi helyezeset erte el, igy a jokedv indokolt lehet. A szemelyes rekord szinten mosolygasra adhat okot.



   A hamarosan kezdodo szezon valaszt adhat a kerdesre. Ha a tehetseges atleta meg akarja nyerni maganak a kozvelemenyt, eleg bizonyitania, hogy siras nelkul is tudja hozni az eddig elert eredmenyeit. Kerdesunkre, hogy a konkurrencianak hol kell legkozelebb a ketes taktikat alkalmazo versenyzo feltunesetol tartania, lapzartankig nem kaptunk valaszt.

bh

4 megjegyzés:

  1. Az események objektív megítéléshez feltétlenül tudni kellene, hogy mi az érintett, T. Lelle álláspontja az ügyben jelen pillanatban.
    :)

    VálaszTörlés
  2. Nem nyilatkozik :D De az uj futocipore azert nem mondott nemet :D
    Gyuri, koszi :) Igen, koppintja a stilusomat a kis nyuzuge :D De vicc nelkul, neha total latom benne magamat. Szegeny kis joszag... :))

    VálaszTörlés
  3. hát ez nagyon jó írás! rég olvastalak, öröm látni, hogy van utánpótlás. :)
    (mikor jössz Érdre futni?)

    VálaszTörlés
  4. Micsoda beszámolóóóó! :D

    Azért figyeljetek oda a krokodilkönnyek által történő folyadék pótlására a verseny után. ;)

    Anya ejtett krokodilkönnyeket a T50-en?

    VálaszTörlés