2011. augusztus 2., kedd

31. het - jul 24-30 - A nagy Esés és egyéb tanmesék

Ez lett volna elvileg a legaktívabb hetem egész nyáron, legalább is úgy terveztem... A kislányunk a nagyszülőknél nyaralt, és elég sok szabad nap jutott. Jól is kezdődött, mert a vasárnapot pihenni szántam, de aztán este már nem bírtam a tespedést, és mégis futottam egy laza 6-ost. Ojé. Másnapra úszás volt tervben, mert azt ugye extra nehéz megoldani, ha Lellus itthon van, tehát itt a lehetőség! Magától értetődik, hogy az uszodába menet jól összetörtem magam biciklivel, mit nekem a csúszós út, én nyomtam neki és a kanyarokba extra beledőltem, mert ugye megtehetem. Ehhez különben hozzá tartozik, hogy miután évekig nem bringáztam, most hogy májusban újrakezdtemnagyon óvatos duhaj voltam hetekig, kicsit féltem is, nem is történt semmi. Most, hogy megint elmúlt a kezdők stresszje, természetesen rögtön megjártam.

Nem leszek olyan jófej, mint Navixaf, itt vannak a fotók, sajnáljatok már kicsit :D


Látjátok a karom deformálódását? A sebek itt még istenesek (azóta jól begyulladtak), de a dagadás jól látható. Fájt is, mint az állat, de legjobban az fájt, amikor az esés után a földön fekve bevillant, hogy akkor ennyi a régen várt úszásnak. Ettől konkrétan 5 percre sírógörcsbe fúltam, majd átestem a gyász következő szakaszaiba: ahogy a fájdalom kicsit tompult, elöntött a vakdüh. Nem annyira magam iránt, inkább az összes többiekre: máskor nem lehet férni az úton a sok kocasportolótól, de amikor egy szegény, síró nő 5 percig ott ül egy vértócsában, nem jön egy lélek se?! Nem mintha segítségre vágytam volna, ellenkezőleg: annyira jól esett volna egy-két szánakozó, segítőkész embertársat jól elküldeni a f@szba, megmutatni nekik, hogy vigad a magyar véresen is. Még a nyelvi akadályok sem rémítettek, mert ugye káromkodni nekem semmilyen nyelven nem okoz nehézséget. (Nem káromkodni inkább) Hívtam a férjemet, hogy legalább vele kiabáljak kicsit, de nem vette fel. Ettől persze a vérnyomásom még feljebb szökött: valami über fontos meeting-ben van biztos... felőle el is vérezhetnék, nem is tudna róla, hívhatnám a zuhanó repülőről hogy még gyorsan elmondjam, mennyire szeretem és hogy nyugodtan nősüljön meg újra és próbáljon elfelejteni, akkor sem érne rá, de nem baj, mert a KPI-okat biztos feljavította a hétre, az utolsó szar pármillás kis üzletek is le vannak papírozva, ügyfelek segge kinyalva...

Azért mire az egy szem csöves elbotorkált mellettem egy szó nélkül, kifújt az aggresszió és már csak nagyon szerencsétlennek éreztem magam. Visszatettem a láncot, felültem a bringára és ahogy nekiálltam pedálozni, elöntött a dac. Engem egy pár négyzetméternyi nyílt seb nem fog visszatartani az úszástól! Az első patikánál leparkoltam, vettem szuper vízálló óriástapaszt vagy 1500HUF-ért és ott helyben felapplikáltam, el is fogyott a csomag. Emígy felszerelkezve elmentem úszni, és ugyan a tapaszok azonnal lejöttek a vízben, már nem is bántam. Amúgy is csak arra kellettek, hogy beengedjenek :)) 

Csípett mint az istenverése, de az úszás nagyon jól esett, és jobban is ment, mint 2 hete. És utána beindult a hét is, bár úszni még egyszer már nem mentem el, de Szasza tanácsára futottam egy fartlek- próbálkozást, ami ugyan csúnyán szarul esett, de ha mindig élvezem a sportot, hogy erősödik a karakterem?! :)  Sokat bringáztam, és nyomtam egy teszt 7-est a konditeremben a szalagon, ami 31:12-re sikerült és még hagyott bennem kakaót. Ezt igen jó előjelnek vettem a 45 perces 10k álmot illetően. Valamint kijutottam végre megint terepre futni, ami iszonyat jó móka volt, és végül vasárnap (ami már a jövő héthez tartozik) Bécsben voltunk a férjemmel, a lányt összeszedni, aki őrültül hiányzott mindkettőnknek, szóval baromi jó volt újra a karjaimban tartani. Még hencegjek, hogy egy új szandált is kaptam? De hát már így is mesés hetem volt... :)


Heti TTL:
futás: 47.65km
bicikli: 88km
úszás: 1700m
gyúrás: 25p
Joga: 25p


30 SZO
15.15km futás 1:20 alatt (lásd az előző posztot), kb 200m úszással megszakítva :)
25perc Joga (az új DVD-mről :)), ez nem volt vmi komoly... de jól esett.

29 PEN
jo 20-22km bringa
10.1km futas:  1km bemelegítés, 7 km tesztfutás 13.5km/h; 31:12!, 2 km levezetes. A 7 kila után úgy éreztem, legalább 2-t bírtam volna még ugyanilyen tempóban.
25 perc gyúrás (szálkásitó, kis súlyokkal)

28 CSU
jo 30k bicikli (lehet még több, nem mértem)
6.75km fartlek: 800 m bemelegítés, 8 repülő (rövidek de erősek), 6 x 1.5p gyors / 1.5p kocogás, 1.5 km levezetés. Mivel az ipod beszart, ez csak saccolt érték, de kb ok,  utólag megnéztem térképen.

27 SZE  22:00
9km bicikli (igencsak óvatosan a vaksötét miatt, ráadasul miniszoknyában, magastalpúval, tehat nem is tudom, sportnak minősül-e...)

26 KED   21:45
9,1km futás 47 p alatt, l3-ból haza

25 HET
15:00 1500m uszas
27km bringa két részletben.

24 VAS   21:25
6,65km futás 34 perc alatt, Domiért a buszállomásra, este

6 megjegyzés:

  1. Horror! Egyébként ritka őszinte poszt. :) Jobbulást!

    VálaszTörlés
  2. Szegény Helga! Vér van, izzadság van, lesz valami erotika is valamikor?

    VálaszTörlés
  3. Klassz írás, jót derültem rajta. Én minden évben egyszer eltaknyolok futás közben. Ez ezzel jár. Jöttem már ki az erdőből úgyis, hogy a térdemtől lefelé csupa vér volt a lábam. Nem hatódott meg tőle senki az utcán, pedig nekem Rambo fílingem volt. Legközelebb szembe kell őket spriccolni (vagy csak 1 cé?) vérrel!

    VálaszTörlés
  4. Jajj szegénykém, és azóta hogy van a karod? Képzeld én írtó nagy eső vagyok, bele se kezdek a sztorikba, de igazából se bicóval se futva még nem volt semmi komoly. Kétszer estem futva, de tünetmentesen :)
    Amúgy szép hét! Jujj 1 hét gyerek nélkül... egyrészt sok szabad idő másrészt olyan sooook.

    VálaszTörlés
  5. Sokan es jol sajnaltatok, meg vagyok elegedve :D
    De azt kell mondjam, hogy a legkedvemrevalobban Viki sajnal, nem csak a sebek, hanem a gyerekmentes het miatt is :) Koszi Viki! Igazad van, hosszu az egy het... Az eseseidrol van posztod? :) (Akarok olvasni veres torteneteket...)

    @Gergo: hat, erotikaval el vagyunk latva a jovoltodbol hetekre :DD En rendesen sokkos allapotba kerultem az anyukadnak szant posztodtol, azt hiszem egy ideig probalok most eteri vagy aszexualis temakra koncentralni :D

    @Bgy: Szembespriccolni (2c!)?! Ezen hangosan rohogtem. Ez MEKKORA otlet!! Csak vizualizald el...

    @LemurMiki: koszi :) Azert az onironia is keresztul jott? ;)

    VálaszTörlés
  6. Nincs posztom, de ha annyit mondok, h. a Barátnőm 30. szülinapjáról 3 nappal később mentem haza a balesetiről? :D

    VálaszTörlés