2011. augusztus 6., szombat

32. het - jul31-aug6 - Szellemvaros az erdoben

Kicsit nehez es nagyon zsufolt volt a het, es ennek megfeleloen a sport sajnos hatterbe szorult. Eloszor vasarnap Becsbe mentunk a lanyunkert, este meg jo keson ertunk haza, aztan hetfon es kedden hajnali 4:15-os shiftet dolgoztam, 12:30-ig, 13-ra mentem Lelleert az angol taborba, mert az ovi ugye zarva van, vittem haza, otthon estig en vigyaztam ra. Aztan ha este hazajott a ferjem, vele is akartam lenni kicsit. Igy csak a munkabol tudtam kiszokni futni, de nem volt pofam tobb mint 30-40 perceket kint tolteni, mert utana meg zuhanyoznom is kellett, egy ora kimaradas mar feltunhet valakinek. Ha viszont rovid, akkor legalabb megcsinaltam a heti fartlek egyseget. Kicsit megnoveltem az idoket, jobban is ment valamivel, mint a mult heten.
Szerdan aztan meg egesz nap a mellekallasomban kellett meloznom, mas sem hianyzott mar... fel-ala a varosban, de azt legalabb lehetett bringaval. Csutortokon vegre volt egy par oram delelott,  tudtam futni egy hosszabbat, de hogy kellemes lett volna, azt nem mondhatom... Atfutottam a varos legrondabb iparnegyeden, ahol meg fu sem nott, viszont egy rakas fiatal puhapocs bamult minden epulet elott, cigi es munkahelyi pletyka mellol, volt aki poennak talalta valamit arcoskodni is, szoval azt hiszem nem ez lesz a kedvenc utvonalam. Hoseg is volt, nehezen is ment a szokotthoz kepest.


Pentek reggel aztan vegre volt idom elmenni a konditerembe es kicsit szetkapni magamat. Megcsinaltam a resztav edzest a szalagon, es utana gyurtam kis sulyokkal egy fel orat. Persze bringaval nem mehettem a terembe, mert hazafele fel kellett szednem a Kicsit, ahogy minden mas nap is.

Vegul szombatra meg a 40km is alig volt meg, ezen jol felhuztam magam, es kimentem meg egyet futni du, bar a szombat standard csaladi nap. Nem akartam sokaig maradni, azt talaltam ki, hogy kifutok addig az erdei utig, amit multkor elhagytam hazafele jobb kezrol es megnezem, vezet-e valahova, hogy ha jovo heten a hosszu futasomat oda tervezem, ne erjen meglepi. Igy felkerekedtem es elfutottam Rebesoviceig, meg is talaltam az osvenyt egybol, at kellett bujnom egy sorompo alatt, es ahogy a fak szetnyiltak, mar gyanus lett, hogy aszfaltos az ut, de gondoltam, mindjart vege. Azonban vege nem lett, hanem meglattam a kovetkezo akadalyt: egy tekintelyes vaskaput es balra egy fura kis romepuletet.

 Ahogy kozelebb mentem, a romhazikoban piszkos matracot es rongyokat lattam, gondoltam, talan egy csoves tanyazik benne idonkent. A kapu mellett ki volt szakitva a kerites, igy bementem. A sok csalan miatt csak magam kore figyeltem, igy csak vagy 20m utan tunt fel, hogy  egyre tobb rom-epulet bukkant fel. Balrol egy egykori auto-muhelynek latszo nagyobb kocka beton, aztan egy kanyar es jobbra egy nagyobb haz, az ablakai nyitva, meg a fuggony is ott leng rajta, de sehol senki. Az utobbi hetekben rengeteg zombi filmet neztunk Domival, ugyhogy itt keresetlenul beugrott egy szin a total romos es kihalt Atlantabol, ettol kicsit osszefostam magam. Idegesen nezegettem magam kore, persze sehol egy zombi, kicsit megnyugodtam. Meg le is szidtam magam csendben, hogy micsoda gyava nyul vagyok. De aztan az ut tovabbra is beton volt, es most balrol egy kifejezetten gyanus kulseju kicsi bunker kovetkezett. Ahogy kozelebb mentem, meglattam egy meredek lepcsot lefele. Jobbra ugyanez, csak meg sotetebb lepcsovel. Es hazak, ajto-ablak tarva nyitva, mint amibol valaki nagyon gyorsan menekult el. Es elottem hirtelen egy lokharito az uton keresztbe fektetve, egyertelmu jel,  "no trespassing".



Nem tehetek rola, megijedtem. Az egesz olyan volt, mintha reges regen elvitt volna egy kis kozosseget valami fura jarvany, vagy atomtamadas vagy valami, amit aztan korbeultettek erdovel es bekeritettek, hogy ne tudjanak rola. Mint ha valamit rejtegetni akartak volna. Nem mertem visszafordulni, igy tovabb futottam, szegyen szemre imadkozva magamban, hogy legyen masik kijarat is. Mar hatranezni sem nagyon mertem. Szerencsere nem sokara kijutottam egy masik kapuhoz, ami mellett szinten ki volt vagva a kerites, es ahogy atbujtam rajta, egy napos, baratsagos reten talaltam magam, alattam a varos. Megkonnyebbulten futottam tovabb, es mar sajnaltam, hogy nem alltam meg fenykepezni. De az erdorol kiderult, hogy tenyleg csak egy folt volt. Fura egy folt. Ahogy visszafele megint elmentem az osveny bejarata elott, belem szallt a kisordog, bementem meg egyszer. Hiszen mar tudtam, hogy ures. (Vagy elsore nem hallottak meg az alvo csovesek. Nem ereztek meg a szagomat a kiehezett holtak.) Fotoztam is parat. Aztan, ki tudja miert, azt hiszem az ipod hangjatol, ahogy hirtelen elkezdte mondani a megtett kilometereket, ugy megijedtem, hogy hanyatt-homlok kirohantam es meg egy jo ideig rendesen dobogott a szivem. Az autonak, ami par perc mulva ramdudalt hatulrol es megugratott, olyan kozepso ujjat nyomtam zsigerbol, gondolkodas nelkul hogy magam is meglepodtem. Ijedezunk, ijedezunk!?

Szoval ide sem megyek megint futni. Egy het, ket rossz helyszin. Ja, es a legjobb: ugrott az USA roadtrip, igy meg azt sem mondhatom, hogy "nem baj, majd jovo heten a Grand Canyonban". Azert mennem ki kell, a hugom miatt, ugyhogy valami kis futas kaktuszok kozott azert kinez, talan meg Washington is, aztan pedig, ha minden jol megy, Thaifold az azutani heten. Szerintetek Thaifoldon/Laosban lehet futni? (Szerintetek is fiatal vagyok meg a zombi-filmekhez? :D)
HETI TTL:
futas: 47,6km

bringa: 28km
gyuras: 25perc



06 SZO
8.5km futás 43p alatt

05 PEN
10.15km futás:
2000m bemelegítés (11km/h), résztávok: 4x 4perc 15.2km/h sebességgel, közte 4x2p kocogás 7-8km/h, 2000m levezetés (11km/h), 1000m verseny-tempóban (13.5km/h) TTL idő: 51p
utána 25p gyúrás

04 CSU 11:30
15.35km futás 1:19 alatt,  hazulrol Lelleert,
Chrlice-Turany-Slapanice-Hlavni N-Ceska-Udolni.

03 SZE 10:00-tol

ca. 23km bringa, fel-alá a városban (Coca Cola nap)

02 KED  
7.3 km futás 37p Megint kiszöktem melóból, tekintettel arra, hogy lelle miatt sem bringázni, sem futni nem tudtam volna amúgy. Gyorsan nyomtam egy fartleket: 1-1.5k bemelegítés, 8 x repülő,  5 x 1:45 vágta, 2:15 kocogásokkal tördelve. Levezetés kb 1km.
5km bringa ( Olympiába vásárolni és haza)


01 HET  7:30 6.3km futás 33perc,
kiszöktem melóból egy gyors körre :) Sajnos visszavárt a munka, de mivel tudtam, hogy nem lesz esélyem aznap már kijutni, ezt a fél órát is megbecsültem.

5 megjegyzés:

  1. Ez úgy néz ki, mint valami elhagyott lőszerraktár. Nekem beugrott Csernobil is. :) A zombi filmeket soha nem szerettem, nem is tudom, hogy korhoz van-e kötve. De biztos, hogy fiatal vagy még. :)))

    VálaszTörlés
  2. Loszerraktar akar lehet is... de miert laktak benne?! Vagy ki?
    En se szerettem soha a zombi filmeket, most is vegig fosom oket, de valahogy az utobbi idoben belejottem a kibirasukba :))
    Probald meg te is, nagyon poen filmnezes kozben ugy menni ki a wc-re, hogy a sajat lakasodban rettegsz es minden ajtocsikordulasra kihagy egyet a szivveresed :DD

    VálaszTörlés
  3. Az előző poszt is horror volt, de ez már tényleg. :)

    VálaszTörlés
  4. Jujj, olvastam és közben azon drukkoltam, hogy menj már onnan ki, de nagyon gyorsan :) Én tuti egyből megfordultam volna :)

    azért szép heted van, annak ellenére hogy nagyon elfoglalt vagy

    VálaszTörlés
  5. Lemur: Ok, jogos, ha az elet is ugy akarja, jovo heten lazitok a teman :))

    Viki: nehogy azt hidd, visszafordulni meg felelmetesebb lett volna! megfordult a fejemben, de aztan nem mertem :)) Meg meg remeltem, hogy valami jelbol kiderul, hol vagyok...

    VálaszTörlés