2011. augusztus 29., hétfő

New Mexico - AUG15-19 - Blood doping 6000 labon

SZABADSÁG! :)
Ugyan sajnos kicsit másképp alakult szabadság, mint terveztük, de azért csak szabadság.
Úgy kezdődött, ugye, hogy a férjem és én mentünk volna egy hosszabb USA roadtrip-re Arizona és környékén, de a családnak (és a saját kommunikációs diszfunckiómnak) köszönhetően ez utolsó pillanatban meghiúsult. Viszont a húgomnak ettől még ki kellett jutnia Új Mexicóba, ahol egy évig suliba fog járni, úgyhogy nekem mennem kellett, ha csak 3 napra is. Bécsből repültünk Washington DC-n keresztül Albuquerque-be, de még DC-ben sem sikerült megállni egy futásra, amit különösen sajnáltam, mert életem egyik legjobb futóélménye a tavalyelőtti szülinapom, amikor ott voltunk és este futottam egy nagy kört a belvárosban.

Na sebaj, legalább ABQ-ben tudtam két rövidebbet edzeni, ami több okból is szuper volt:
- a változatos futóútvonal köztudottan gyönyörködtet
- ez a futóútvonal a kaktuszok és gyalogkakukkok között amúgy is gyönyörködtet
- 6000 láb magasban edzeni a vörösvérsejt-sűrűségnek sem tesz rosszat
- lehet róla írni egy király kis posztot sok szép képpel :)

 Azt fölösleges is mondanom, hogy a 12 órás repülések és oda-vissza jetlagek között a sport különösen háttérbe szorult, aminek a kilátásán, ahogy először végiggondoltam, eléggé elkeseredtem, főleg tekintettel a szept. 11-i versenyemre. Aztán kicsit gondolkodtam, és mintha hirtelen lehullott volna egy álmennyezet az agyamban, rádöbbentem, hogy a futás meg edzés az utóbbi időben teljesen átvette az életem felett a kormányt, pedig rajtuk túl is van élet... Eszembe jutott, régen hogy vártam a repülést, meg az egész nyaralási felhajtást, és elszégyelltem magam, hogy már ezt sem tudom rendesen értékelni, mert rossz perspektívából nézem. Ez fura volt különben, mert a férjem már egy jó ideje mondja ezt, amit én mindig veszekedésnek éltem meg az ő részéről, és most hirtelen feketén-fehéren állt előttem a valóság: hogy még pedig vannak fontosabb dolgok, bár persze a testedzés jelentősége nagy, de amíg nem a sporttal szerzem a betevőt, addig nem kell olyan őrültül komolyan venni. Tudom, hogy ez klisésen hangzik, de ott akkor olyan tisztaság volt a fejemben (vagy 5 percre), amilyen csak lehet. Megpróbálok mostantól emlékezni erre a gondolatra, ha megint meglódulna velem a szekér.

Szóval az újmexicói futások így néztek ki:

17 SZE  05:20
7.15km 40 perc alatt, rendesen hegyes, közvetlenül a hazaindulás előtt

16 KED  06:20
10km 53 perc alatt, rendesen hegyes (utána a szokásos 5-10 perc erősítéske)


plusz reggeli után (8AM) még elmentem a nagynénémmel kutyát sétáltatni:
3km 40 perc alatt (a végébe belekocogtunk)

Rövid és igen sűrű túra volt ez, de ettől még tökre élveztem, ettem teljes kiőrlésű barna bagelt (imádom a bagelt cream cheese-zel!!) és ittam a nullkalóriás Vitamin Water-t literszámra, hoztam a kedvenc Aussie's hajkozmetikumaiból egy évre elegendő készletet, vettem egy jó ASICS futógatyit (végre úgy éreztem, megértem a rövid strecsnacira) 25 dolcsiért, ittam néhány nyami koktélt (nagybátyám a keverő-majesztró :)), vacsiztunk a családdal a Desert Fish-ben (ami nem hangzik túl igéretesnek, de nagyon fincsi volt :)), voltam Albuquerque Old Town-ban, ami Adobe stílusú és nagyon hangulatos (olyasmi, mint Santa Fe, csak kicsiben), láttam vizibölényeket élőben, LOL, és persze, ami a legfontosabb, láttam a családot pár napig, akik mindig nagyon hiányoznak és a húgom fogadócsaládját is megismertem, így legalább némileg megnyugodtam, hogy jó kezekben lesz :)

És jöjjenek a képek a futásokról:

Amerika :) (tejesüveget nem láttam, sajnos)







6 megjegyzés:

  1. ó, türelem, még egy-két hónap és te is kész leszel a rövid streccsnacira... :D

    VálaszTörlés
  2. Basszus, nem, pedig a ferjemnek megmutatta magat, mikor legutobb voltunk . Csak nekem nincs szerencsem :-(

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlen, hogy milyen helyeken futsz! :)

    VálaszTörlés
  4. Lenyomtam egy évet az USA-ban, de akkor sajnos még nem futottam. Így utólag úgy érzem, nem hoztam ki a maximumot a dologból. :)

    VálaszTörlés
  5. jaj, ezt a kommentet vhogy csk most latom... merre voltal? igen, igy a jo kis terepek, futasok benne maradtak... de utolag nincs ertelme banni. En NYC-t siratom, mikor 2 eve ott voltunk, eszetlen hideg vlt es nem vettem ra magam... mar futottam, de nem voltam fanatikus. Na azert kar, de majd egyszer potolom :-)

    VálaszTörlés