2012. április 1., vasárnap

2012 Januar

Elcsusztam megint, 3 honap teljesen dokumentalatlan. Meg jo, hogy van Endomondo, annyi mindig van bennem, hogy oda beutogetem a kulonbozo edzeseket, igy vegul is csak a blabla marad le. Tobb oka van, hogy nem irtam egy ideig, az egyik fontosabb az egeszsegugyi problemam es az abbol adodo kenyszer-lazsalas, amirol sokat nem akartam aradozni, a masik jelentos ok pedig a tomor csomor, amit a futoblog-DK-es egyeb gombakent szaporodo blogok es facebook-tumultus valtottak ki belolem. Az egesz blog-iras egy nagy pozerseg tud lenni, ha a motivacio nem az oszinte on-dokumentalas es vagy szorakoztatas. Kozben viszont en mar akkor irtam ezt a blogot, amikor DK pl a bejarati ajtotol a kocsijaig is fujtatva tette meg az utat, es soha nem vagytam olvasokra, csak magamnak irtam, csak mert szeretek dokumentalni, meg hogy okulhassak a sajat hibaimbol, sikereimbol, ezek pedig meg mindig fontos es hasznos aspektusai, amiket nem szeretnek csak azert nelkulozni, mert a jelenkor epp szerencsetlen blog-irashoz.
En irom tovabb magamnak a sajat tortenetemet, es a feedemben a tovabbiakban csak keves es jo blognak lesz helye, ugy mint a Hosszutav, Mizuno, Downtown es nehany masik kisebb (Simone Lewis, Latte, etc)


Miutan a 2. fajta hormonkezeles  hasznalt, viszont ereztem, hogy szepen belekavart az amugy tok jol mukodo szervezetem egyeb (nem csak s reproduktiv) rendszereibe, 1 honap utan lealltam es megprobaltam termeszetes modon fenntartani az immar visszaallt rendet. Igy vegre komolyan vettem a doki tanacsat, erosen letekertem az edzes hangerejet, kicsit tobb zsirt ettem es nemi szenhidratot is, es amikor feljott 1,  2 majd 3 kilo, ellenalltam a mar majdnem kenyszeres kisertesnek, hogy ledolgozzam oket. Kozben gondoltam, tiszta vicc, hogy en, aki 10 evig elkeseredetten kuzdottem hiaba a tulsuly ellen, most nem csak hogy barmikor le tudom gyozni, hanem meg kell eroszakolnom magamat, hogy hizzak. Nem mondom, hogy elveztem, mert bar az erdekemet felfogva belementem, azert meg tovabbra is utalom a zsirt es a puhanysagot. Viszont a ferjem velem ellentetben kicsit sem banta a dolgot, ez most finoman fogalmaztam es nem mennek bele reszletesebben :)), de tenyleg nem allt rettenetesen rosszul, nem az a 3 kilo jott vissza, amit lekuzdottem annak idejen, hanem 3 sokkal jobban elosztott, elonyosebb kuzinjuk :)
A lenyeg meg amugy is, hogy bejott!!, most minden rendben van velem, vegre, ugyhogy megint erosen edzek es mar menekulnek a kilok, de kozben figyelek, nehogy megint gond legyen. Kicsit jobban eszem, pl tobb zsirt (zsirsavat), de a szenhidratot ujra levettem, es eddig minden tuti :) 

Januar 1-jen (foleg babonas leven) a Turanski felmaratonnal inditottam az evet (nevezesi dij: 500 ft :)), es mar elore orultem, hogy vegre egy verseny, ahol nincs tet, nem keszultem ra celzottan, nem fogok rohanni, csak szepen lefutom es megvan ez is. Ebben amugy total hittem is, sot el is rajtoltam ambiciok nelkul, de aztan magukkal huztak a tobbiek, az adrenalin, es vegul a 22 kilit (elmertek a tavot) 1:44 alatt futottam, es meg csak szet sem estem :) Hideg volt, esett, suvitettek mellettunk az autok, es a mezony rendesen szetcsuszott, osszesen indultunk vagy 90-en, ebbol 13 no. Presztizs-verseny volt ez, en ugyan nem tudtam, de a 90 indulo egytol egyik kokemeny volt, kb egy idos no (60-as, ha nem 70-es) ert be 2:15 felett, mindenki mas tolta mint a raketa, es az elso X helyen csupa helyi elit-futo vegzett :) Az elokelo 7. helyemert egy doboz Fitness zabpehely jart, aminek ugy orultem, mint mar regen semminek. Az utvonal amugy tok kiraly volt, tolunk 10 percre rajtoltunk, Dvorska, Kobylnice, Mohyla oda es vissza, erintve Austerlitz-et, fel is vezetett az emlekmuhoz, szep kis szintkulonbseget eredmenyezve :)




Elfutogattam, kosarazgattam, de nem eroltettem tul magamat. Itt vannak a statisztikak az endo-rol:

157km futas
37 km bringa
10perc uszas
5h:10p kosarlabda
1h:12p aerobic
40p pilates
1h:42p gyuras

Januar vegen harom napot Napolyban toltottem (munkaval), kerestem egy halom penzt, es mivel egyedul mentem, rel. sok idom jutott sportolni, a hotelben volt kicsi konditerem es uszoda/szauna is. Sajnos a belvarosban nem tudtam futni (pedig gyonyoru tengerparti utvonalat talaltam), de Marcianise-ben az ipartelepen ketszer is kijutottam :)


Nem baj, jarok en meg Napolyban, es akkor nem kegyelmezek a promenadnak :D Egy fel napot meg Romaban toltottem hazafele menet, ahol legalabb lejartam a labamat varosnezes kozben, ha mar futni nem tudtam. Soha rosszabb honapot! :)


2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy jelentkeztél, már furcsálltam, hogy régen írtál. És köszönöm a megtiszteltetést, hogy kint lehetek a feed-edben :)
    Elképesztő, milyen időt futsz ilyen körülmények mellett. Döbbenetes.
    Örülök, eü. téren rendbejöttél, vigyázz rá!
    Nápoly meg tiszta kosz, én úgy hallottam. Lehet, hogy csak lehangolt volna.

    VálaszTörlés
  2. Ja, hat teged egyszeruen csak szeretlek olvasni, meg emberileg is szimpi vagy... :) Koszi a kedves kommentet! En is irtora orulok, hogy megint rendben vagyok, es vigyazok is :) Napoly tenyleg jo koszos, de azert a tengerparti futoutvonal kulonleges lett volna. Sebaj, legkozelebb :)

    VálaszTörlés