2011. július 11., hétfő

28. hét - JUL3-9

Megint egy változatos hét, egyre jobban megy a váltott aktivitás. A bringa hozzánőtt a seggemhez ez alatt a pár hét alatt, most már nem is akaródzik buszra szállni. Ha leizzadok, semmi gáz, otthon és munkában is ingyen van a víz :) A napi 2 zuhannyal a cseh átlagot napi 1.7 zuhannyal verem... Ha nem hiszitek, szálljatok fel egy villamosra errefelé.

A vasárnapi hosszú terepfutás a húgommal kemény kezdés volt, utána úgy fájt a combom, hogy másnap este, már itthon Brünnben, este 11-kor ki kellett menjek egy laza kocogásra, mert féltem, másnapra kikelni sem bírok az ágyból az izomláztól :D Imádom az izomlázat, a legjobb érzés!! Kedden végre elmentem a kondiba csak kondizni, nem futni, már rég volt ilyen. Csak 2 kilát toltam a futópadon, hogy bemelegedjek, utána végigmentem a teljes circuit-omon, az kb 12 gép, emelt súlyokkal. A végén nem bírtam a karomat sem felemelni :)
Szerdán, mivel Lelle anyámnál maradt, Domi meg üzleti úton volt, volt időm kimenni a strandra is, 5 kili durva hegymenet a bringával, de megéri. Úsztam egy laza ezrest, aztán napozásban kenterbevertem a helyi profikat :) Szerencse, hogy kb 45 p után felébredtem, ki tudja, meddig mélyült volna színem :)

Csütörtökön reggel hajnalban futás közben fényképeztem párat a munkába tartó standard útvonalamon, ahol mellesleg én vagyok a verhetetlen, fényévekkel elöljáró Bosslady of the route (és ha mások is megtalálták volna, sem tudnának már behozni :)) Ez szintén egy EU project bicikliút, Brünn folyója (aka szennyvízcsatorna) partján vezet végig, árnyas, kultúrált, van rajta 2 sörözős pihenő, 2 bevásárlóközpont, 1.000.000 görkoris, 2.000.000 bringás, meg 3 futó (abból 2 én vagyok). Sajnos a görisek többsége nem tud rendesen közlekedni, a menetirány smafu, az előz(et)és büszkeségi kérdés (tehát blokkolnak, az út közepén, nagy ívben), maguktól seggreülnek, életveszélyesek. Nem mintha futva görkorisokat előznék, ez csak a bringás napjaimon téma :)

Tavaly, mikor felfedeztem, tök üres volt az út, egész télen át egyedül tapostam a kemény mínuszokban, hajnali ötkor meg éjjel tizenegykor hazafele. Összenőttünk, ő meg én, mit ragozzam! Most nehezen megy a sharing, de jön még görkorisra dér (meg mínusztíz) :)

 Ez meg a munkahelyem, itt mólón szoktam nyújtani - erősíteni, meg halakat és kacsákat etetni. Ezt igen szeretem hajnalonta, meg esténként sem csúnya.


Pénteken ismét kondi, megcsináltam egy erős intervallum edzést, a múlt hetinél egy hajszállal gyorsabban, meg szálkásítottam kicsit, szombatra pedig megjött a várva várt hőség, úgyhogy bemondtam az unalmast, és a hűvös lakás rejtekéből, jéghideg görögdinnyehalmok mögül frissítgettem a dagadtköcsög.hu-t (Gergő, mikor veszed meg a domaint, szerintem lassan megérné, nehogy lenyúlják a kopirájtot ;))  hogy megtudjam, hogy éltek túl a Köcsögök a magyar pusztán (azért őszintén? Gondoltam magamban, hogy nem vagytok teljesen normálisak :)).

Szóval ezúton is propsz a túlélőknek, kemények vagytok Csoki :)



HETI TTL:
futás: 42.3km
bringa: 66km
workout: 1:15h / 3 alkalom (1 növesztő, 2 szálka)
úszás: 1000m

08 SZO
a hőség miatt szünnapot kaptam sportból, viszont megdupláztam a fagyiadagomat :D

08 PEN
06:15 10km bringa a konditeremig
06:50  10.2km intervallumok: 2km bemelegítés, 5x3 perc gyors: 15.5-15.4-15.3-15.2-15.1km/h, közte 1.5 perces 10km/h-s pihenő kocogásokkal, 2km levezetés. Utána még 1 km tervezett versenytempóban (4:42)
20 perc szálkásító erősítés, csak felsőtest
14:30 10km bringa haza.

07 CSU
05:20  9.1km futás 47p alatt (munkába). Nagyon laza, kellemes futi, el sem kezdődött és már vége is volt.

06 SZE
05:45  9km bringa tempósan
15:00 bringával fel a strandra (jó 4.5km hegymenet...), 1000m úszás és egy órácska napon félalvás,
17:30 bringa le a hegyről és haza, 13.5km 

05 KED
05:45  9km bringa tempósan (munkába, késve:))
15:00  10 perc gyors futás bemelegítésként (2km 8:30 alatt plusz levezetés) a kondiban,  utána 45 perc fatigue-tréning rengeteg különféle gépen. A comb-fenék gépen a köv súlyokkal: 50-60-80-100-100!! A végén már csak 3-at bírtam. a 100kiló új rekord :) Szintén új rekord vállon: 0-5-9kg! Azért szálkásítottam is, belső és külső combra és hasra.
17:00 10km bringa haza, de nagyon kényelmesen (fáradtan izomból) :)

04 HET    22:30
5 km laza futi 25 perc alatt. Hazatérés Mo-ról 22:00-ra, a hosszú buszozás után muszáj volt kilazítani. Csak körbe a faluban, nagyon lazán. Utána a szokásos 5-10p erősítés.

03 VAS   07:45
ca. 16km a hegyekben, 1:55. Nem éreztem, mennyire megterhelő a hegyen futni, amíg másnapra iszonyat izomlázam nem lett :) Nagyon örültem neki, már rég volt.

5 megjegyzés:

  1. Szép helyeken futsz, hangulata lehet nagyon. Gondoltam ám Rád a Hortobágyon, volt pár csaj, tiszta izom, mentek mint a meszes, meg sem kottyant nekik a meleg. Csomó fickó meg sétált, meg nyavalygott (mint pl. én) Azt gondolom Te is végigtoltad volna valami űridővel, aztán még futottál volna egy kört levezetésként :-)

    VálaszTörlés
  2. Ja domainre már gondoltam, hogy levédem :-)

    VálaszTörlés
  3. Hehe, ez nagyon cuki feltetelezes toled :-) de nem hiszem h helytallo, bar az izmos reszt bevallallom :-D de hosegben en is lassulok, mint minden mas halando futo :-)
    Egyelore itt te vagy a hos, akivegigtolta belesetalas nelkul :-D Meg mindig kezemben a kalapom, ha hozzad beszelek. Tenyleg, a ulyodra hogy hatott a hetvege? Nagyon slank vagy mar a kepeken...

    VálaszTörlés
  4. Vasárnap 20dekával voltam könnyebb, mint szombat reggel. De másfél kilóval több voltam, mint pénteken :-) Mindegy most péntekig remélem, hogy vissza fog esni. Spar miatt adj egy levélcímet, amit nézel, hogy meg tudjuk dumálni a randit. Férjed is jön ilyenkor? :-)

    VálaszTörlés
  5. Irtam neked levelet, tessék válaszolni, mert nem tudom, hogyan nevezzelek, mármint a versenyre :-)

    VálaszTörlés