2011. szeptember 17., szombat

Workout-gyartas iPod Nano-ra - kizarolag tisztesseges celokra :)

Az tortent, hogy egy eve talan elveszett egy futasom valahogy, es ahogy nekialltam googlizni, hogy hogy szerezhetnem vissza, raakadtam erre az oldalra. Vegigszenvedtem rajta magam, hozzaolvastam egy halom masik website-ot, es megertettem nagyjabol az egesz logikajat. Itt most az altalam leforditott es reszben atirt verzio olvashato, nagyon egyszeru es jol hasznalhato megoldas. All credits go to Gabe Anderson @ http://gabeanderson.com/



Elofeltetelek:
1. "Enable disk use" beixel az iTunes-ban,  iPod Summary ful alatt
2. Windows-ban beallitjuk hogy a rejtett fajlok es konyvtarak lathatok legyenek ("see hidden system files & folders") - ha kell ehhez segitseg:
http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/win_fcab_show_file_extensions.mspx?mfr=true

Backup:
NAGYON FONTOS: biztonsagi masolat keszites! Az ipodrol a G:\iPod_Control\Device\Trainer\Workouts\Empeds
foldert masol-beilleszt desktopra. Ehhez ezek utan ne nyuljunk.

A hack:
Ha ez megvan, akkor bele is csaphatunk. A Synched folderben keresunk egy olyan korabbi futast, ami az elveszetthez hasonlo hosszra es idore. Ennek a XML fajljat egy uj szoveg(jegyzettomb)-fajlba masoljuk. Ennek eloszor is nevet kell adni a kovetkezo analogiara: 2008-03-02 08;14;25.xml - ahol is a krealni kivant edzes valos datuma ill. a futas vegenek idopontja kell szerepeljen. Ez utan a < time >, <

5 megjegyzés:

  1. iPod touchra vagy iPhonera ez így nem működik, mert nem lehet iTunes-ból beállítani, hogy "Enable disk use". Szerencsére vannak hacker programok, amelyek tudnak iPhonet és touchot olvasni és írni, én az iPhone Explorert használom, és simán ír/olvas touchot is.

    VálaszTörlés
  2. Az én módszerem
    - Endomondon megrajzolom az útvonalat, megadom az időadatokat
    - A létrejött edzést kiexportálom gpx állományba
    - A gpx állományt beolvasom Garmin Connecttel
    - A Garmin Connect edzést átkonvertálom a Nike+ rendszerbe a Szent Linkkel:
    http://www.awsmithson.com/tcx2nikeplus/

    Kb. 3 perc megcsinálni.

    Így van naplóm a Just 30!-tól, ahol nem lehetett hordani órát:
    http://connect.garmin.com/activity/117540844

    VálaszTörlés
  3. Gergoo, neked 3 perc megrajzolni az utvonalat?! Nekem egy orokkevalosag... persze nem is a szigeten futok korbe-korbe. Azt a Garmin Connect-et le lehet tolteni?

    Istvan: Igen, tudom hogy a Nano-s megoldas csak nano-ra jo :) Nem tudom, mennyien futnak meg Nano-val, lehet egy kihalt faj utolso peldanya vagyok? :))

    VálaszTörlés
  4. Sokan futnak még nanoval, többen, mint touch-csal. A touch akkora, mint egy szifon, és akkor inkább már a telefonnal futnak, mert azon van GPS is.

    VálaszTörlés
  5. A touch-ban nincs GPS? Akkor kb mire jo?
    Nekem meg a nano is nagy, belevag a karomba, ha orakig futok vele. Most lattam a legujabb Nanot, ami oraszijra epitheto, na az mar jobb, de akkor meg talan megjobb a GPS Nike ora. Na ja :)

    VálaszTörlés