2011. szeptember 19., hétfő

World Airline Road Race, Grapevine, TX

Szóval fiúk, az a nagy helyzet hogy Veni, Vidi, majdnem Vici :D Köszi a drukkolást mindenkinek!


Elfoglaltam Dallast! Még az előző poszt estéjén lementem a Világ Leguncsibb T-shirt Swap Party-jára, ahol alkohol híján sem asztalon nem táncoltam, sem nem erőltettem mindenkit, hogy ússzunk meztelenül hajnalban (ez a szokásos kombo mondjuk 3 fröccs-3jacktől kezdve, de mentségemre legyen mondva, felelősségteljes édesanya lévén max. 2-szer egy évben játszom el), hanem bátran álltam a rámenős/vicces/félénk dumákat (ez a verseny köztudottan nagy csajozós-pasizós helyszín, boldog házasok némileg hátrányban) és örvendeztem magamban, hogy még lehetne pár jó évem a húspiacon, ha a férjem fiatalabb modellre cserélne :))) De félretéve a viccet, inni tényleg nem ittam semmit, ami nem volt nagy öröm.

a verseny előtt, hajnalban a Meadowmere Park

Ezért másnap gazdagon kárpótolt a Futókarma (?), amikor hajnali 7:30-kor frissen kipihenten, egy bomló bagellel és tejeskávéval a hasamban elrajtoltam szépen a 10km-es távon, és a csülkeim úgy robogtak alattam, mint két atomrakéta :) A sok controlled discomfort edzésnek köszönhetően abszolút éreztem, hogy ugyan megerőltető a 4:30 körüli tempó, de fogom bírni 45 percig, nagyon motiváló volt csupa atlétikus, gyors pasi között egyedüli nőként repeszteni. Sajnos 5 km körül ezt az idilli állapotot megtörte egy AirFrance-os ultrafutó kollegina (50-es, szikár, 19 körüli BMI) majd egy American Airlines futónő (paraméterek 1:1 ugyanez), hátulról sunyiban felkúsztak. Nem fáradtam nagyon, de tudtam, hogy max sebességen vagyok, és beletörődtem, hogy ha ők is bírják így végig, akkor ez van. Én nem vagyok egy feladós fajta, sőt, de a határaimat is egyre jobban ismerem. A pálya két 5-ös körből állt, és egy 180 fokos forduló után felmértem, hogy többen már nem fenyegetnek.

Egyenletes tempóban nyomtam végig a 10-et, 44:19-cel Overall 3. helyen futottam be, 29 ill. 14 másodperccel az első-második mögött. Korcsoportban nyilván én győztem, de aki összetettben helyezést ér el, nem számít a korcsoportban. Így maradt a bronz.


Az 5k rajtja fantáziadúsan 9:11-kor dördült el, így volt kb 55 percem pihenni és eldönteni, induljak-e rajta. Benyomtam egy fél banánt meg egy almás Enervit szeletet (yummi!), és elgondolkodtam, hogy csobbanjak-e egyet a tóban, tekintettel a 35 fok körüli hőségre. Aztán inkább maradtam a ruháimban, és azt mondtam magamnak, lefutom az 5k-t is, de csak lazán, hogy meglegyen a heti mileage. A startnál odaálltam egy helyes 40-es Jetblue kapitány mellé, aki a 10k-n is végig körülöttem futott, kicsit beszélgettünk, mondta hogy engem használt nyúlnak. Gondoltam, fasza, rátapadok, és visszaadhatja a kölcsönt, de sajnos hamar otthagyott. Nem is akartam rohanni, de valahogy a lábaim megint nekiindultak, olyan jól esett a tempó, hogy felengedtem a féket. Szép lassan mögöttem maradt a mezőny, egy 14 éves kislány kivételével, aki Norvégiában junior válogatott középtávfutó, 20-as 5-öst tud. Na őt még látni sem láttam, 22:43-mal értem a célba, és legnagyobb meglepetésemre 2. helyen végeztem (a kislány a nem-airliner kategóriában indult, így ő nem számított). Az első lány 5 másodpercet vert rám - ha tudom, megtoltam volna az utolsó kilit. A 3. viszont 3 másodperccel követett - ha ezt tudom, az utolsó 2-t tolom meg :D De mivel hátulról indultam és így nem látszottak a pozíciók, nem volt stressz, csak a meglepi helyezés :) Miután beértem, még visszamentem egy aranyos kollégámmal letolni az utolsó sprintet. Mire beértünk, 40 fok fölé kúszott a hőmérő, és nem Fahrenheitről beszélek, így sokan eléggé kimelegedtek :D 


Sven, Helga és Sauerkraut
A köv. fél órában fotózkodtunk a csapattal, majd együtt szépen lesétáltuk az egy mérföldes szeptember 11-i Rememberance Walk-ot, itt már tényleg durva volt a napsütés.


Végre átvehettem a bikinit (a szégyenlősségem olvadáspontja úgy 40 fok celsius vagy a fent említett 6 ital), eddigre már semmi sem izgatott, csak jussak be a tóba. Megmártóztam, majd - FIGYELEM - valóra váltottam egy éves álmomat, kipróbáltam a stand-up paddling-et :D Ez az a sport, amiről már tavaly óta olvasok folyamatosan, és irtózatosan készültem rá, hogy egyszer majd Brno-ba is eljut, de lám, a sors közbeszólt, a WARR szervezői ingyen biztosították a lehetőséget :D Pár újdonsült baráttal egy jó órát paddlingeltünk, fél lábon, hátrafele, mindent kipróbáltunk :D Volt jó pár esés, meg egy kis lapáttal harcolás is, amikor már biztosan álltunk a deszkánkon, annyit röhögtünk mint nem is tudom, mikor utoljára! Hatalmas élmény volt! Csak akkor hagytam abba, amikor nem bírtam tovább a borda feletti izmok fájdalmát :)



Az Awards Ceremony kicsit bénára sikerült, és a díjak sem a legszebbek voltak. A WARR mindig egy adott séma körül működik, idén a "run with the big dogs" szellemében kutyás bögrék jelképezték a kupákat. De a lényeg ugye nem ez, és a bögrék ára jótékonyságra ment, úgyhogy jó volt ez így.


Én a két egyéni Overall helyezésem mellett a női 5k Open versenyben csapattal is nyertem (LH Ladies). Ez nagy dolog volt, mert sokan (pl az örök ellenség KLM) sokkal több futóval jöttek, és így is lepipáltuk őket :)


13körül megebédeltünk (isteni TexMexet), majd begyűjtöttünk egy rakás ingyen sört és beültünk a hotel jacuzzijába. Fáradt izmok, 40fok, forró víz és hideg sör, pár hatalmas arc - mi kell még a tökéletes délutánhoz? :D Ja, hát természetesen shopping. Megvolt az is, sőt este a tipikus amerikai diner-experience mint-chocolate-chip-cookie shake-kel is kipipálásra került :D



Másnap hajnalban még gyorsan kimentem egyet futni (kilazítani volt mit :)), aztán reggelizni megint áthívtak a Hiltonba (a Super8  bagel-waffel-instant kávé reggelije nem igazán vetekedhetett a Hilton friss dinnye, eper, ananász, fehér yoghurt, spenótos-gombás-rukolás omlett, áfonyás-málnás zabkása, sorolhatnám választékával :D), áztattunk kicsit és aztán ideje volt hazaindulni. Mind feljutottunk a járatra, és ugyan a csapatból csak én mentem economy class-on, a kollégák hátrajöttek és elhalmoztak pezsgővel, csokival, magazinokkal, épp csak ággyá hajtható ülést nem tudtak hozni :D Nagyon jó fej csapattársaim vannak, és baromi jó érzés, hogy (bár én vagyok a keleteurópai, németül hibásan beszélő, Hilton helyett motelben alvó, first helyett eco classon szorongó) így viszontszeretnek :) Igazságos népség a német, akárki akármit mond :)


Folyt köv: 2012 október, Kína!

10 megjegyzés:

  1. Na, ez már derék, taroltál, mint a Modern Family az Emmyn! Gratulálok!

    Szomorúan állapítom meg, hogy jelen pillanatban alighanem gyorsabb vagy, mint Rrróka blogtárs, rólam nem is beszélve, szóval nem tudom, hogy lesz ez az érdi futás... :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :) A hasonlat kifejezetten hízelgő :D

    Ami az érdi futást illeti: átugrottad azt a részt ahol az atletikus, gyors férfiak közötti futás szépségét dícsérem?
    Volume 2: Érd, Rrróka, Lemúr Miki :)

    VálaszTörlés
  3. Aztaa, mennyire jó vagy, hatalmas gratu!! Nagyon örülök, hogy ilyen szép sikert arattál!

    VálaszTörlés
  4. Párszor már láttam a blogodat, de mostantól követlek. Gratulálok a szuper eredményhez!! Külön öröm, hogy ilyen nagy futók is olvassák az én kis irományaimat az aprócska sikereimről :)
    Atletikus, szépen futó pasikat olyan jó nézni, főleg, mikor a pólójukat kézben viszik...
    Hatalmas élmény lehet ennyi helyen járni és futni! És az utolsó előtti mondat mindent visz :))))))
    Simone Lewis

    VálaszTörlés
  5. A kinti ételekkel mennyire voltál megelégedve? Haverom szerint minden agyon van édesítve és ő nem tudott egy normális presszókávét se inni.

    Ezt igazán jó olvasni, hogy ilyen rendes munkatársaid vannak. Az meg, hogy ennyi bögrét nyertél egyenesen mesés! Milyen jó is lehet dobogón állni, egyszer jó lenne megtapasztalni.

    VálaszTörlés
  6. Jo kepek, jo sztori, legkozelebb adhatsz kis bepillantast abba is, hogy mi ment vegig a fejedben futas kozben. Azert egy 10k nem csak elindulok es hopp mar vege is van, lehetnek ott hullamvolgyek, testi, lelki, az ilyen szaftos reszletek mindig erdekesek :)

    VálaszTörlés
  7. @Viki: De aranyos vagy :) Koszi!!
    @Simone Lewis: En legszivesebben olyan versenyekrol meg edzesekrol olvasok, amit ismeretlen, uj kornyezetben csinalnak a blogtarsak, mert nagyon erdekelnek a mas tajak, kulturak, terep-, idojaras-, utviszonyok stb. Nem tudok izgalmasabb programot, mint utazni es futni egyet, ha megtetszik egy terep :) Ugyhogy tok jo volt olvasnom a beszamolodat, kedvem is kerekedett Pozsonyban futni, es messze sincs, ugyhogy kiraly. Polotlan pasik... most mondanam, hogy milyen igazad van, de aztan a lelki szemeim ele tolul nehany ilyeszto imidzs... mint a lanyoknal a haspolot/miniszoknyat, ezt is egy viszonylagos jo fizikai allapothoz kene kotni :D Nagy futok, na ezt legyszi ne mondd tobbet, nagyon nem jogos es nem tudom, hogy haritsam, hogy ne hangozzon hulyen. Mi 2 futolany vagyunk, maradjunk ennyiben, ok? ;) (viszont ha esetleg kemeny csajnak akarnal nevezni, attol rogton dagadna a mellenyem :D )
    Elmenynek igen nagy volt, halas is vagyok a sorsnak (meg a cegemnek a szponzoralasert) rendesen :)

    VálaszTörlés
  8. @Random_: Ezen jot rohogtem! :)) Foleg a bogrek csodasak :) Dobogo nem volt, es amikor a 3. bogremert mentem, kozoltek hogy "ja mindegy hany helyezest ertel el, mindenki csak egy bogret vihet" >D Ugyhogy a foto utan vissza is adtam 2-t. Tiszta vicc. De a gyozelem tenyleg jo erzes, bar szerintem foleg akkor, amikor a palya vegen mar tudod, hogy a tied...
    Kaja: en nagyon birom a kajaikat, a valasztek is hatalmas, olyan csirkesalit vettem a Walmartban 3 dolcsiert, hogy a 10 ujjamat megnyaltam utana... es nagyon nagy volt, teljesen jollaktam tole. A kavejukat is imadom. De en nem vagyok egy tradicionalis magyar konyha fan, a ferjem csupa egzotikusat foz itthon, en meg fitness-kaja buzi vagyok...Az USA-t a rengeteg fele DIET szodaval, vitaminos vizzel meg zabpelyhes nasival nekem talaltak ki! :D

    @Daniel: de jo hogy erre jottel! Tok reg nem olvastalak, pedig a te blogod az egyik ueberkedvencem (ha nem A kedvencem?)! Mindjart megyek is bepotolni a lemaradast :) Koszi az epito kommenteket, a gondolataim feltem, hogy uncsik lennenek, de igazad lehet... Most hogy belegondolok, tiszta vicc hogy az idore egyaltalan nem gondoltam futas kozben, csak toltam ahogy birtam, a testem egyertelmuen atvette az agyamtol az iranyitast... arra koncentraltam foleg, hogy ne adjam meg magam a szenvedesnek. Igy nem is szenvedtem, csak a vege fele egy picit talan.

    VálaszTörlés
  9. Akkor kemény csaj vagy, aki ennyi fut, csak az lehet! :))
    És igen, miniszoknyát, hasvillantós ruházatot szabályozni kellene, egyetértek!
    Két hét múlva megyek Németországba 1 hétre, futócuccot viszem! És elvben átruccanunk Svájcba is, ha lehet, oda is viszem majd a csukát, csak hogy nyögjek az emelkedőkön :)
    Simone Lewis

    VálaszTörlés
  10. :)))
    Nemetorszag/Svajc: szuper futoterepek, GPS telefon es kamera kotelezo felszereles :) Es majd szamolj be :)

    VálaszTörlés