2011. június 29., szerda

Beh Okolo Chrlic - az 1. Chrlice Futás, jún.26.

Csak 3 nappal korábban került ki az egy szem plakát a kisbolt üzenőfalára, ami az első falunkbeli futást hirdette! Fekete írás fehér papíron, az az egy szem, sehol máshol semmi. A falu weboldalán semmi. Az ovi ajtaján, ahova még a szomszéd falu Zumba óráit is kiírják, semmi. Így alig csoda, hogy amikor a rajt előtt 8 perccel odaértünk, alig vettük észre a rendezőket, akik egy fa alatt felállított kis kempingasztalnál várták a potenciális résztvevőket ( akik csak nem jöttek). A falu polgármestere személyesen, lestrapált 90-es évek beli secondhand német melegítőben lelkesített a részvételre. Annál jobb, gondoltuk, legalább Lellét nem tapossák le megint a nagyok :)

 
Vegul azert osszegyult 10 gyerek, igy ket korcsoportra osztottak oket, de szegeny Lelle meg igy is messze a legkisebb volt. Az elso 30meter utan mar elegge lemaradt a sprintelo iskolasoktol, en persze szamitottam erre, ugyhogy 30-nal vartam, mire hozzam ert mar sirt. De nem am azert, hogy milyen igazsagtalan az elet, hogy nagyokkal kell indulnia, hanem "mert nem birja a tempot". En is sirva fakadtam, ugy sajnaltam szegenyt, kicsi kutyam, eselye sem volt a nagyokkal szemben, egyedul o nem tudta (es hitt magaban). Kezenfogtam, es mondtam neki, hogy ne keseredjen el, o a leggyorsabb a kicsik kozul, ettol megnyugodott, sot fel is vidult, es nagyon tiszteletre melto tempoban lenyomta a 650m-t.

Ez mar a cel elott:


Ez az eredmenyhirdetes, a pizsamas kislany nyert, de csokit es vizet mind kaptak :) (mast nem is)

Nem baj, en keszultem, igy ermet meg csak o kapott :))

Nok  (2000m-en) 4-en indultak, ferfiak (6km) 5-en. Mivel az utvonal nem volt jelolve, es nem ertettem, mit mondtak, kenytelen voltam a kor vegeig az elso lany mogott vegigkocogni, csak amikor meglattam a celegyenest, akkor hagytam ott, de akkor rendesen. Kicsit gondolkodtam, hogy hagyom nyerni, volt vagy 15 eves, de aztan annyira belassult, hogy mar ciki volt mogotte baktatni.

A ferfiak kozul egy feladta 2000 utan, a tobbiek -ki szandalban, ki ingben- befutottak bo 40 perc mulva :))
De nagyon jo moka volt az egesz, es ki tudja, hatha hagyomany kezdodott :)) En itt leszek jovore is, megvedeni a cimemet :)))

5 megjegyzés:

  1. Ilyenek nálunk miért nincsenek, tök jó. Persze gyerekkoromban meg utáltam ezeket a versenyeket, csak a mostani gondolkozásomat vetítem vissza. Mindenesetre Lelle megaaranyos, de a Te korosztályodban Te voltál a pizsamás kislány...:-)

    VálaszTörlés
  2. :)) Szerintem vannak otthon is ilyenek, csak senki nem tud roluk :) A "falunk" nem videk, csak agglomeracio, en siman elkepzelem, hogy mondjuk Piliscsaban, Zsambekon, Patyon, stb talalna az ember ilyen kis versenyeket. Dunakeszin pl nincs ilyesmi?!

    VálaszTörlés
  3. Nem hallottam még róla. Ettől persze lehet. Fóton volt egy hónapja és Gödön is, szóval akár nálunk is lehetne valami...

    VálaszTörlés
  4. Hatalmas respect Lellének!

    Remélem, egyszer én is megérem, hogy a lurkókkal futok.

    VálaszTörlés
  5. Koszi :) A te sracaid mennyi idosek?

    VálaszTörlés