2011. június 13., hétfő

Cipo Review - Brooks Green Silence ed.2011

Mar 2 honapja megvan, jaratom, beletettem 300+ kilit, hat ideje a review-nak! :)


Performance cipot kerestem, igy akadtam a Brooks Green Silence idei noi modelljere: 195g sulyaval szerintem nem is light-, inkabb featherweight. Mivel a Mizuno Wave Creation 11-esem eszemeletlenul bejott a telen, eredetileg csak versenyciponek szantam a zold surranot, de az elso hasznalatkor rogton raragadt a labamra, es azota sem jon le... Szegeny Mizuno a szekrenyben varja az oszt, mikor ujra ove lesz a foszerep, illetve 25 feletti futasokra neha azert becserelem, mert a green Silence inkabb kozeptavra van kitalalva. Brooks-ek azt mondjak, maratonig felfele jo. Futottam mar benne 32-ot, es nem volt gaz, de azert ugy 25 felett mar tudtam volna ertekelni egy kis extra puhasagot.

Na ez a cipo minden, csak nem puha: "mezitlabas" futashoz van kitalalva, erez benne az ember minden gyokeret meg meg a meztelen csigat is, amit epp kilapitott. Miutan a telen sokaig nagyon fajt a terdem, es epp az extra cushioned Wave Creation segitett helyrejonni, kicsit feltem eloszor, de igazan nem kellett volna: a Green Silence annak ellenere, hogy a talpa es egyaltalan mindene uber-vekony, nagyon rugalmas cipo, ugy dob benne vissza az ut, ahogy kell. Kiindulasi pont persze, hogy a viseloje inkabb a konnyebb kategoriaba essen. 
A vaszon resze nagyon jol lelegzik, ami nem csoda, tobb rajta a lyuk mint az anyag. Viszont emiatt hidegben es vagy esoben nem lesz az igazi. Viszont attol felek, ezt a tezist nem fogom igazolva latni, mert mar 2 honap utan elegge szet van rugva, szerintem a nyar vegere ki is vegzem. 40 GBP-ert 5 honap (800km?) egy igazan kenyelmes cipotol epp csak elfogadhato elettartam.

A zold propaganda, na jo beismerem, kicsit hatott ram: a cipo 100%-ig mar ujrahasznositott, es/vagy ujrahasznosithato ill. biologilag bomlo anyagbol van. A carbon-labnyomomat igy kicsit kissebbiti, viszont ha belegondolok, mennyi szendioxidot bocsatok ki 800km futassal, azt hiszem kepmutatas lenne oko-attitudot tettetni ;)

Vegso erv: nincs szaga, es meg sosem izzadt benne a labam! Ilyen cipom meg soha nem volt, egyszeruen nem hiszem el, de igaz.

FAZIT: vegyetek, viseljetek a Zold Csendet, nem fizetnek semmit megis mondom :) A laza 5killatol a sprint 10-en at a felmaratonig (min!) mindenre jo. Csak birja ki az ember, hogy utcara es alvashoz nem viseli, mert tenyleg iszonyat kenyelmes! :)

8 megjegyzés:

  1. Szia, mikor lesz az a maraton, amivel a fejlécben stresszeled magad?

    VálaszTörlés
  2. Hehe, maj 14-en lett volna (wink siofok), de a ferjem tervei miatt le kellett tennem rola. Most meg vacillalok, h az oszi maratonok kozul melyik lenne a legjobb... De nem sokara donteem kell, el kell kezdeni a felkeszulezt...

    VálaszTörlés
  3. Hát ahogy látom a futásaidat a nike+ -on, akár holnap is lehetne az a maraton. Keményen tolod.

    VálaszTörlés
  4. Ez igazan kedves toled:-) Gondolom h igazad lehet, vszinuleg le tudnam futni, elvegre egy 16 hetes felkeszulest nemreg fejeztem be, de az igazsag az, h az eddigi leghosszabb futasom 32 volt versenytepo alatt nem sokkal, es az azert nagyon szetszedett. Attol felek, a vegere nagyon lelassulnek es nem jonne ossze a 3:40. Tehat nem banom h meg edzhetek ra kicsit :-)

    VálaszTörlés
  5. Elsőre azért kemény ez a 3.40-es célkitűzés, én az első maratonomon szerintem nem fogok célidőt kitűzni, már akkor is büszke leszek, ha betántorgok valahogy.

    VálaszTörlés
  6. Na ja, nyilvan nem fogok nagyon ketsegbe esni, ha 3:45 lesz a vege, de en meg sosem futottam "beerkezesre", azt majd az elso 100kilas ultramra hagyom :)) A 3:40 az eddigi idoim alapjan realis becsles.
    Lehet, hogy kicsit elitista hozzaallas, de en nem lekocogni akarom azt a maratont, hanem ugy lefutni, hogy egy szem nem sok annyi energia se maradjon bennem. Ha mar raszanok fel ev alapozast meg 3 honap kemeny treninget...

    VálaszTörlés
  7. Jaja, igazad van, így kell hozzállni, drukkolok majd, ha kideról, hogy mikor futsz.

    VálaszTörlés